Betere zorg begint bij betere zorgverleners

Betere zorg begint bij zorgverleners die sterk in hun werk staan. De WeCareAcademy versnelt en versterkt de persoonlijke en professionele ontwikkeling bij zorgverleners, zodat ze beter in staat zijn om te gaan met de veeleisende werkomstandigheden in de zorg.

Over de WeCareAcademy

Zorgverleners die via de WeCareAcademy een ontwikkeltraject volgen, weten beter wie ze zijn en waar ze goed in zijn, ze staan gemotiveerder in hun werk en zijn beter in staat taken en uitdagingen op de werkvloer aan te pakken. Ook leren we ze praktische vaardigheden als effectieve communicatie, succesvol samenwerken en omgaan met stress.

Wij leren zorgverleners alles wat ze tijdens hun studie niét leren, maar net zo hard nodig hebben om een goede zorgverlener te zijn.

Voor organisaties en teams

Zorginstellingen en organisaties kunnen bij de WeCareAcademy terecht om hun teams, managers en/of individuele zorgverleners te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling en vakversterking. Naast individuele ontwikkelingstrajecten bieden we ook op maat gemaakte groepsmodules, workshops en thema-onderwijsavonden. Ook voor medische (studie)verenigingen is er de mogelijkheid om in teamverband programma’s, modules of workshops te volgen.

Aanbod

Ja, dit wil ik ook!

Ben je enthousiast en wil je je inschrijven als zorgverlener of als zorginstelling? 

Support voor zorgverleners

Als zorgprofessionals continu onder druk moeten presteren, gaat dat ten koste van de kwaliteit die ze kunnen leveren. En… het gaat ten koste van henzelf. Steeds meer zorgprofessionals kampen met stress, verlies van motivatie of zelfs burn-out.

Wij willen zorgverleners sterker maken door ze beter te leren omgaan met de veeleisende werkomstandigheden en uitdagingen in de zorg. En door ze de support te bieden die ze nodig hebben.

Voor zorgverleners die niet werkzaam zijn bij de WeCareGroup, zijn de volgende diensten beschikbaar:

ACT-meting

De ACT-meting is een online meetinstrument, waarmee je binnen vijftien minuten inzicht krijgt in je bewuste en onbewuste gedrag. Ook je valkuilen en competenties worden weergegeven. Je leert enorm veel van hoe je in elkaar steekt, waar je van nature goed in bent en wat je veel energie kost.

Coach

Loop je ergens tegenaan en heb je een klankbord nodig? De coaches van de WeCareAcademy zijn er om jou bij te staan op het gebied van persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld loopbaan, ambitie en zingeving zijn. Maar ook onzekerheid, keuzestress, problemen van vroeger of faalangst. Onze coaches zijn ICF geaccrediteerd en hebben ruime ervaring.

Mentor

Onze mentoren zijn vanuit hun (medisch) specialisme verbonden aan onze academy. Je kan met hen o.a. sparren over jouw motivaties en doelen in je carrière.

Intervisie

Onder leiding van een intervisor kijk je samen met collega’s, werkzaam in hetzelfde vakgebied, naar een probleem of vraag die iemand heeft. Leren van en met elkaar. Wij bieden op dit moment intervisie aan voor ANIOS en HBO Verpleegkundigen, in de vakgebieden ouderenzorg, psychiatrie, bedrijfsgeneeskunde en de sociale geneeskunde.

Tom Fopma
Event Coördinator

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Wil je meer weten wat onze Academy voor jou als zorgverlener of zorginstelling kan betekenen? Neem contact op met ons.