Persoonlijke Care

Goede zorg begint bij vakkundige, gelukkige zorgverleners die zichzelf goed kennen. Wij bieden PERSOONLIJKE CARE met een ontwikkeltraject waarin jouw individuele werkwensen, ambities en doelen centraal staan. De nadruk ligt op Persoonlijk Leiderschap, want zorgverleners zorgen vooral voor anderen en vergeten daarbij vaak zichzelf.

Zelfzorg

Voor: ANIOS | HBO-V | Medisch specialist | VPK specialist

Zelfzorg, onderdeel van ons onderwijs over Persoonlijk leiderschap, gaat over autonomie; je eigen verantwoordelijkheid pakken om het leven en je carrière naar eigen inzicht en behoeften in te vullen.

Zorgverleners denken vaak eerder aan een ander, in plaats van zichzelf. Door middel van dit onderwijs leer je je eigen waarden en behoeftes nog beter kennen en die op de eerste plaats te zetten.

Het gaat ook over bewust zijn van je eigen talenten en valkuilen en controle krijgen over je gedachten en emoties.

3-fasen onderwijs

Voor: ANIOS | HBO-V

Elke maand, op de 4e woensdag, staat de avond in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Het programma is opgebouwd in 3 fasen, elke fase bestaat uit een aantal modules:

Fase 1: Ik

Wie ben je, hoe zit je in elkaar, wat zijn je talenten? Je leert in deze modules jezelf goed kennen en je eigen gebruiksaanwijzing lezen.

Fase 2: Ik

Welke invloed heeft jouw ‘ik’ op de ander? En hoe kan je persoonlijk leiderschap optimaal inzetten in je communicatie, op stressvolle momenten en bij samenwerking?

Fase 3: Ik en mijn omgeving

Deze modules richten zich op jouw persoonlijk leiderschap in een bredere context. Hoe kun je je omgeving beïnvloeden? Hoe kom je tot je recht in een groep? En hoe maak je positieve impact?

ACT-meting

Voor: ANIOS | HBO-V | Medisch specialist | VPK specialist  |  Zorgverleners

De ACT-meting is een online meetinstrument, waarmee je binnen vijftien minuten inzicht krijgt in je bewuste en onbewuste gedrag. Ook je valkuilen en competenties worden weergegeven. Je leert enorm veel van hoe je in elkaar steekt, waar je van nature goed in bent en wat je veel energie kost. Dit is een krachtig instrument dat wij, zowel op individueel- als teamniveau, inzetten. Iedere medewerker van de WeCareGroup start met een ACT-meting. Ook beschikbaar voor zorgverleners die niet bij de WeCareGroup werkzaam zijn.

Coach

Voor: ANIOS | HBO-V | Medisch specialist | VPK specialist | Zorgverleners

Loop je ergens tegenaan en heb je een klankbord nodig? De coaches van de WeCareAcademy zijn er om jou bij te staan op het gebied van persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld loopbaan, ambitie en zingeving zijn. Maar ook onzekerheid, keuzestress, problemen van vroeger of faalangst. Onze coaches zijn ICF geaccrediteerd en hebben ruime ervaring.

Persoonlijk Leiderschap Weekend

Jaarlijks vindt het Persoonlijk Leiderschapsweekend plaats. Dit is hét weekend waarin je je persoonlijke ontwikkeling een grote versnelling kunt geven. We geven training aan de hand van ons gedragskompas, zoeken op waar belemmeringen zitten, definiëren samen met jou een doel in de toekomst en werken aan een sterke mindset.

Goed voor jezelf zorgen?

Artikel | 01 juni 2022
Goed voor een ander zorgen, begint met goed voor jezelf zorgen. De WeCareAcademy heeft een nieuwe module Zelfzorg ontwikkeld

Ja, dit wil ik ook!

Ben je enthousiast en wil je je inschrijven als zorgverlener of als zorginstelling? 

Tom Fopma
Event Coördinator

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Wil je meer weten wat onze Academy voor jou als zorgverlener of zorginstelling kan betekenen? Neem contact op met ons.