Coach, Mentor, Trainer

Wencke Ameling

Verpleegkundig specialist

Eind 1986 stapte ik als jonge meid de interne verpleegopleiding in het toenmalige Ziekenhuis Overvecht in Utrecht in. Sindsdien ben ik als verpleegkundige werkzaam. Na diverse afdelingen, jaren op de Intensive Care, als leidinggevende en als Spoedeisende Hulp Verpleegkundige zie ik nog telkens weer nieuwe mensen en zorgvragen op mijn pad komen. Een opleiding tot Coach heeft me verdere verdieping gegeven.

Sinds 2018 ben ik hiernaast als Coach, Mentor en Docent werkzaam voor de WeCareAcademy.
Het prachtige in het altijd blijven keren en ontwikkelen zie ik daar terug in de vormgeving van het programma. Juist dat de ontwikkeling van de hulpverlener als persoon voorop staat sluit voor mij mooi aan. ‘Eerst goed voor jezelf leren zorgen en pas daarna kun je dat goed voor een ander doen, zonder dat je jezelf vergeet’ , is voor mij een belangrijke waarde. en een waar je jezelf regelmatig weer aan moet herinneren in de waan van de dag.

Mijn droom is het om op de werkvloer weer meer ruimte te hebben voor begeleiding in een echt open leer sfeer: leren van elkaars succesverhalen maar ook van de (bijna) ‘ fouten. Daarin zit veel lering voor jezelf en de ander en hiermee valt en staat een echt veilige omgeving.