Coach, Trainer

Inge Kroese

Huisarts

Ik ben Inge Kroese. Na mijn opleiding tot huisarts ben ik verder gaan studeren bij Phoenix Opleidingen. Inmiddels ben ik vooral werkzaam in mijn eigen onderneming. Ik begeleid mensen zowel individueel als in groepsverband in hun persoonlijk leiderschap. Het liefst werk ik met thema’s als kwetsbaarheid, emoties, zelfzorg, jezelf laten zien, grenzen en stress/burnout. In mijn begeleiding maak ik gebruik van transactionele analyse, systemisch werken, NLP en lichaamswerk. Ik vind het elke keer weer magisch om een stukje mee te lopen bij iemands proces van persoonlijke groei. Ik heb een coachingspraktijk aan huis in een pittoresk dorpje in de Betuwe, waar ik samen met mijn man en 2 kinderen woon.

Bij WeCareAcademy begeleid ik intervisiegroepen, geef ik onderwijs en bied ik individuele coaching.

Hoewel ik niet meer direct met patiënten werk, voel ik me nog steeds verbonden met de zorg. Zorgverlener zijn is prachtig en vraagt ook veel van je. Ik ken de zorg van binnenuit en begrijp daardoor goed de strubbelingen van de mensen die ik begeleid. Hoe houd je jezelf staande? Hoe weet je of een vak wel of niet bij je past? In welke werkomgeving voel je je thuis? Alle vragen die ik stel, heb ik ooit ook voor mezelf moeten beantwoorden. Zo sta ik dichtbij degene die ik begeleid.

Ik geloof dat een goede zorgverlener iemand is die goed in contact staat met zichzelf. Werkelijk contact maken is de basis van alles. Om echt contact te kunnen maken met patiënten en ook collega’s, is het van belang dat je in contact staat met jezelf. Ik heb teveel zorgverleners gezien die dat ergens gaandeweg verloren zijn. Door de waan van de dag, door wat anderen van ons vragen, doordat je het zelf niet meer scherp hebt. Door mensen daarin te begeleiden, wil ik bijdragen aan een toekomstbestendige en liefdevolle zorg.