Coach, Supervisor, Trainer

Hans Rode

Psychiater

Mijn naam is Hans Rode en ik help artsen en gezondheidsinstellingen om topfit te blijven in een high-performance omgeving. Ik werkte als SEH-arts, staflid en medisch directeur in binnen- en buitenlandse ziekenhuizen, vloog als privépiloot in Afrika en werk nu ruim tien jaar als psychiater en ondernemer. Ik werkte en schreef voor bedrijven en organisaties zoals de artsenfederatie KNMG, Medisch Contact, de Inspectie IGJ, KLM en academische ziekenhuizen. Ik bracht ook een anti-afbrandboek uit, dat inmiddels door ruim 5000 collega’s is gelezen: ‘Het is maar Werk’ is de titel, met een knipoog.

Ik train de zorgverleners in de startblokken van werk waar psychiatrie en gedragswetenschappelijke ervaring een belangrijke rol speelt. We oefenen veel en spelen ook daadwerkelijk rolspelen om te oefenen hoe je omgaat met agressief, suïcidale of anderszins gestoord gedrag van patiënten. We doen dat een hele dag tijdens de introductieweek en daarna een paar keer per jaar in de vorm van een masterclass in de avonduren. Daarnaast geeft ik trainingen hoe zorgverleners om kunnen gaan met stress in hun persoonlijke en werkende leven. We krijgen het allemaal voor onze kiezen, maar hier was vaak geen aandacht voor tijdens onze opleiding.

Talentcare is voor mij een tekstboek voorbeeld hoe het oók kan: hoe zorg je dat zorgverleners zich duurzaam kunnen inzetten zonder zelf af te branden of op ons mooie vak afknappen. Alleen vakkennis is hierbij niet genoeg. Ik leer zorgverleners aan de hand van eigen voorbeelden en wetenschappelijke bewezen technieken meer plezier en meer controle te ervaren tijdens en vaak ook na het werk. Daarmee draag ik graag bij aan het welzijn van professionals en daarmee ook hun patiënten, want ook dat is wetenschappelijk aangetoond: gezondere zorgverleners leveren gezondere patiëntenzorg!

We hebben de laatste jaren vooral winst geboekt als het gaat om de kwaliteit en efficiëntie van de zorg. We zijn alleen de hulpverleners vergeten in dit proces. We hebben onvoldoende oog gehad voor de slijtage die je in de zorg oploopt als de ‘lopende band’ die we patiëntenzorg noemen, steeds wat sneller loopt en er intussen steeds minder mensen aan die band staan. Dat zorgt niet alleen voor veel uitval, maar schaadt ook het imago van ons mooie vak. Door te investeren in de ontwikkeling en het welzijn van zorgverleners, dragen we bij aan een veel duurzamere zorg. En het is nog kostenneutraal ook. Daarom schreeuw ik het van de daken en in de oren van medisch bestuurders: investeer in je mensen.