Coach, Mentor

Freerk van der Meulen

Tot aan mijn pensionering werkte ik als KNO-arts in het AMC in Amsterdam. Was altijd actief bij de opleiding betrokken sinds de opleidingsvernieuwingen zich aankondigden (CanMEDS, etc). Volgde gecertificeerde opleidingen tot trainer en coach en heb een kleine praktijk daarin. Getrouwd met een psychotherapeute, 3 kids en 8 kleinkids. Mijn hobby’s zijn trompet, opknappen oude Italiaanse Piaggio’s en trainen en coachen.

Bij de WCA ben ik mentor en coach en begeleid ik intervisie groepen.

Voel me zeer verwant met de ontwikkelingsgerichte opzet en aanpak van WCA met aandacht voor individuele groei (persoonlijk en professioneel ), die wordt geboden in de vorm van onderwijs en begeleiding.

Veel problemen in de zorg ontstaan – naast organisatorische en krapte problemen – o.b.v. niet efficiënte en gestoorde communicatie processen. Zorgwekkend is het stijgende percentage burn-out klachten bij de jonge dokters en de twijfel bij velen om door te gaan in de gezondheidszorg. In de zorg wordt een steeds groter beroep gedaan op vaardigheden om samen te werken en te communiceren in netwerken. de vaardigheden die daar voor nodig zijn zullen veel beter getraind en onderhouden moeten worden dan nu het geval is. Dit geldt ook voor de hiervoor vereiste reflectie activiteiten. Het is een grote kracht van WCA dat zij hier veel aandacht aan besteedt.